Vaříme z plevelu

30. dubna 2011 v 10:15 | Silverstorm |  Plevel


Nepleťte se, nepokusila jsem se uvařit žádného člena Plevelu. Vařili jsme ze skutečných planých rostlin. Jedná se o pokus podle chytré knížky. Člověk by nevěřil, co všechno je jedlé. Například salát z listů jitrocele, pampelišek, šťovíku a sedmikrásek není moc k jídlu, ale jedlý je zcela jistě. Karbanátky z kopřiv, šťovíku a pažitky by potřebovaly dosolit, ale jinak jsou vcelku dobré. Špenát z kopřiv má také rozhodně své kouzlo. Na druhou stranu, pokud můžu radit, vyhněte se smaženému orobinci. To je hnus, který se nedá jíst.

Stačí kulinářských tlachů. Vidíte, že Plevel se zbláznil v další oblasti. Už ani normálně nevaříme. Ale nebudu vám lhát. Byla to docela sranda a dalo se to jíst. Takže od teď když jdu po louce, vždycky si říkám: jedlé, jdlé, jedovaté, fůj, jedlé... Je docela nepříjemné, když vám při pojídání salátu skřípe písek mezi zuby a to se bohhužel stává dost často. Některým věcem se nedá vyhnout. Ale kdybych se někdy ztratila v lukách bez jídla, podaří se mi se najít aspoň trochu. Moje šance na přežití se opět zvýšila a moje dovednosti začínají být podivně kuriozní. Takže si jdu uvařit čaj z fialkových květů. Přeji příjemný den!

Bývá pohodlnější chytit člověka pod krkem, než za srdce. (N. V. Gogol)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Případné zdroje by měly být v popisu obrázku.Často si některé ilustrace vytvoříme samy.
U těch popisky nejsou.Zajímavé fotky máme z DeviantArtu.Jejich autor je u nich uveden v popisku.
Děkujeme za pochopení.

Na veškeré zde zveřejněné texty,vyjma označených citací se vztahuje autorský zákon.
Kopírování(bez ikony) zakázáno!